Bellvei Ràdio

radio_bellvei

 

L'emissora local Bellvei Ràdio 104.7 F.M., inaugurada oficialment el desembre de l´any 2008, va iniciar les seves emissions en proves uns mesos abans a la tardor de l´any 2007. És a partir del gener del 2009, que inicia les seves emissions regulars des dels estudis ubicats al primer pis de les antigues escoles de Bellvei.

Tot i el seu inici i l´inauguració ja comentada abans, Bellvei Ràdio, és una concessió administrativa del Ministerio de Telecomunicaciones espanyol de l´any 1998, otorgada a l'Ajuntament de Bellvei, a petició del llavors equip de govern i del professional de la comunicació , en aquells temps cap de premsa municipal Joan Enric Vidal. La concessió inicial va ser a la freqüència del 104.8 F.M. Rectificada al 104.7 F.M. per qüestions tècniques de cobertura i interferències d´altres emissores privades.

Des de la seva concessió i fins la seva posada en marxa defintiva,va atravessar un llarg "impasse" de temps, fins que a instàncies del Departament de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, es va requerir la seva inminent obertura, en el plaç de 6 mesos, tot i que els treballs tècnics de muntatge ja portaven mesos realitzant-se.

L´emissora té 1 estudi de control/locutori i un locutori, una amplia redacció/recepció, i un despatx interior no habilitat encara, a més del servei. L´emissora d´una potència de 500wts (tot i emetre a una potència inferior), té un abast de perfecta sintonia a tot el Baix Penedès interior, punts de la costa com Calafell i Coma-ruga, una perfecta sintonia a tot el municipi del Vendrell, i a més pot captar-se ní­tidament a municipis del Tarragonès Nord com Roda de Barà , Creixell o Torredembarra.

    

Totes les tardes, de les 17:00 a les 21:00, hi ha programació pròpia i la resta d'hores Bellvei Ràdio es connecta  a iCat FM, de Catalunya Ràdio. Algunes de les principals novetats són l'informatiu, dirigit per Ariadna Caballero, de dilluns a divendres a partir de les 19:30 i que es repeteix  en diferit els matins, a les 8:30; així­ com una nova programació més vinculada al municipi, buscant la participació de les entitats, així­ com de l'escola. Una altra novetat important és  que es podran seguir els plens municipals per la ràdio.

A més han començat nous programes com Tapes Clàssiques, de Guifré Sastre que s'emet  els dilluns; i un programa de Jazz, amb Josep Josa, que s'emet  els dijous. Aquests nous programes s'afegiran als que actualment ja s'emetien des de l'emissora com Les Sardanes, de Jaume Santó; Música Dakituya, de Carlos Venegas; Quédate conmigo i el Protagonista ets tu, de Montse Carrillo.

Internet també és el protagonista, ja que es treballa  des de la pàgina web de l'Ajuntament: www.bellveidelpenedes.com en l'apartat de Bellvei Ràdio i així­ es pot  sentir arreu del món Bellvei Ràdio també està  a les xarxes socials, com Facebook i Twitter.

La ràdio pública de Bellvei, té actualment el següent equip:

Ariadna Caballero - Locutora principal i coordinadora tècnica

Gemma Urgell - Directora

 

TELÉFON 977 16 89 67 -  977 16 89 77

WEB:  www.bellveidelpenedes.com/bellveiradio